I Barn I



Som dom flesta redan vet så har jag & Andreas numera tre barn på heltid.
Två tjejer som nästan är lika gamla. Skiljer ca tre månader. Alltså två sexårngar och en Jerry som snart är tre och ett halvt. Bor numera med dessa tre troll i tre rum och kök alltså liten lekyta.
Det blir alltså endel tjaffs och endel bus. Vet inte riktikgt hur många gånger jag och Andreas har skällt och pratat med dom.
Vi köpte ju nyss en ny säng till Tyra och Jossan och satt en kväll och gjorde ordning ett drapperi av röda plasthjärtan som vi hängde vid den nedre sängen.
Ett exempel på bus är ju att en av tjejerna satt i sin ensamhet och plockade isår varje jävla hjärta och tyckte säkert det var skit kul. Men FAN, är så irriterande när man gör så mycket som mäjligt som står i ens makt för att allt ska bli bra.
Idag efter en hel del bus så satt jag mig ner och pratade ut med alla tre.
Tror att det hjälpte.
Sa att man inte kan förstöra saker, leka i badrummet, leka med annat än sina lekdaker, slåss om man blir arg utan gå och säga till en vuxen. Fråga om man vill rita och sluta retas. Lille herr J har en tendens att låta mycket elak när han ska "retas tillbaka" mot tjejerna, man han förstår väl inget annat,
Sa även att om de fortsätter göra som vi inte säger kommer det bli någon form av straff. tex, att man tar bort någon leksak eller att det inte bli något lördagsgodis. Men sa även att om de sköter sig s kan det bli någon form av belöning. Tex, någon present eller att man åker på bio.
Får ju se hur detta går.
Annars får det väl bli någonform av "stjärsystem"
att man ger var och en en kilsterstjärna som det får sitta upp under sitt namn på en tavla och vid ett vist antal får man någonting och vid motsatt beteende sker det motsatta. Alltså bort med en stjärna.

Ska även berätta det inte bara är tjaffs och bus med tre barn, utan tre gånger så mycket kärlek.
Tre barn att krama, tre barn som kramar tillbaka.
Tre barn att berättar hur mycket dom betyder och tre barn som berättar tillbaka.


Kommentarer
Postat av: sis

jag tycker att det låter som en bra deal , det där med straff och belöning :)

dom är ju stora nog att förstå.



PUSS

2008-12-21 @ 21:13:45
URL: http://snowfell.blogg.se/

Skriv nå fint nu!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0